De Verantwoord Afvallen Autoriteit

Patronen doorbreken om af te kunnen vallen

Veel mensen moeten om blijvend af te kunnen vallen hun eetpatroon omgooien, gemakkelijk en snel eten is in de meeste gevallen allemaal ongezond of heel erg vet waardoor we in deze steeds drukkere maatschappij steeds ongezonder zijn gaan eten. Het is helemaal geen zonde om af en toe een snelle hap te nuttigen, maar het is wel ongezond wanneer het grootste gedeelte van je eetpatroon afhankelijk is van fastfood, kant en klaar maaltijden en pizza.

Daarnaast zijn we met zijn allen steeds minder gaan bewegen, de dertig minuten regel die geldt voor beweging dat redden we allang niet meer allemaal elke dag. Het is helemaal geen zonde om een keer niet voldoende te bewegen, maar het is wel een kwestie van je eetpatroon erop aan passen. Wanneer je meer calorieën binnen krijgt dan je verbrandt zal je aankomen. Het is zo simpel als dat, reden temeer waarom veel mensen eens kritisch zouden moeten gaan kijken naar wat ze eten.

Om af te vallen moet je patronen doorbreken, niet meer eten wanneer je trek hebt maar op vastere tijden proberen te gaan eten, je tussendoortjes schrappen of aanpassen, niet meer eten na 20:00 uur en opletten met alcoholische dranken. Het klinkt simpel en het is meestal de eerste paar dagen erg gemakkelijk vol te houden, want dan ben je gemotiveerd maar zodra de eerste kink in de kabel komt? Je bent je salade vergeten om tussen de middag te eten, je gaat uit eten met je collega’s of  een avond op stap. Probeer tussen de valkuilen door te stappen, je kunt best een broodje eten als lunch in plaats van die salade, eet die avond wat minder koolhydraten, een dag in de week mag je als zondige dag gebruiken; ga uit eten met je collega’s maar vermijd gewoon vet vlees, sla de frietjes over en neem wat extra salade. Een avondje stappen? Wissel je drankje af met een glas water! En houd het bij twee drankjes met alcohol.

lekker gezond eten

Uit recente onderzoeken is gebleken dat wanneer één iemand gezonde keuzes maakt de rest van het gezelschap ook geneigd is tot gezondere keuzes, zorg gewoon dat je trendsetter wordt!